כמה כסף מותר להעביר מחשבון לחשבון? כמה אפשר בכל בנק?

העברת כספים בין חשבונות בנק הפכה לפעולה יומיומית ונגישה עבור רבים מאיתנו, הודות להתקדמות הטכנולוגית שמאפשרת ביצוע העברות בקליק אחד דרך אפליקציות, אתרי אינטרנט, ואפילו באמצעות שיחות טלפון. עם זאת, לצד הקלות והנוחות, עולות לעיתים שאלות כמו: האם קיימות מגבלות לסכום שניתן להעביר? האם יש הבדל בין העברה לחשבון פרטי לעומת עסקי? ומה קורה אם רוצים להעביר כספים לחו"ל?

מעבר לכך, חוקים ותקנות, כמו חוק איסור הלבנת הון, מחייבים בנקים ורשויות פיננסיות לעקוב אחרי העברות גדולות או חריגות, ולעיתים אף לדרוש מהמעביר להציג מסמכים או הסברים למקור הכספים. במאמר זה, נבחן את הכללים והנהלים סביב העברת כספים מחשבון לחשבון, נבין את המגבלות החוקיות והבנקאיות, ונציע טיפים שיסייעו לכם לבצע העברות בצורה יעילה וחוקית.

תוכן עניינים

העברת כספים בין חשבונות בנק

ככל שהעולם הופך לדיגיטלי יותר, כך גם פעולות יומיומיות ופשוטות, כמו ביצוע תשלום על עבודה, תרומה לצדקה וסיוע כספי, כבר אינם נעשים על ידי מתן כסף פיזי העשוי משטרות או מטבעות, אלא על ידי לחיצת כפתור, באתר או האפליקציה של הבנק. למרות שישנם גורמים רבים להעברות כספים, הבולט שבהם, הוא הסדר תשלום על מוצר או שירות שנרכש.

מי יכול לבצע את ההעברות מחשבון לחשבון?

על ההעברות בין החשבונות, בלי קשר לסכום ההעברה, להיות מבוצעות על ידי נהנה ומורשה חתימה של בעל או אחד מהבעלים של חשבון הבנק. כאשר מדובר בסכומים גדולים, לעיתים, יהיה צורך בחתימה משותפת של כל הנהנים מן החשבון, על מנת שהבנק יאשר את ההלוואה, ויוודא שהיא מוסכמת על כל בעלי החשבון.

סכום הכסף שניתן להעביר בין חשבון

כאשר ניגשים לסוגית סכום הכסף שניתן להעביר בין חשבונות, יש להתייחס לסוגי מוטבים שונים. ישנו סכום המועבר לחשבון אחר תחת אותה בעלות, לעומת סכום אשר עובר לצד ג' מידי חודש בחודשו או באופן חד פעמי. על תדירות ומקור ההעברה, ישנם השפעה מרובה על תקרת הסכום שבעל החשבון יוכל להעביר בהתאם למוטב שנבחר.

רלוונטי: האם אפשר לבטל העברה בנקאית?

סכום כסף להעברה בין חשבון לחשבון בהתאם לבנקים השונים

למרות שמדינת ישראל עושה רבות כדי למנוע הלבנת הון, בפועל, מי שקובע כמה כסף תוכלו להעביר בין חשבון לחשבון, הוא לא החוק, אלא הבנק בו נמצא החשבון שלכם. לכל בנק יש תנאים שונים בהתאם לרגולציות המונהגות אצלו, כאשר סכום ההעברה המותר, לא ייקבע אל פי חשבון המוטב, אלא על פי חשבון המעביר.

המגבלות להעברות כספים משתנות בין הבנקים, ומומלץ לבדוק מול הבנק שלכם את התנאים המדויקים. להלן מידע כללי המבוסס על המדיניות של כמה מהבנקים הגדולים בישראל:

בנק הפועלים

  • למוטב מזדמן: עד 50,000 ₪ ביום ועד 100,000 ₪ בחודש.
  • למוטב קבוע: עד 100,000 ₪ ביום ועד 300,000 ₪ בחודש.
  • העברה דרך סניף: אין מגבלה, אך נדרשת בדיקה פרטנית והסבר.

בנק לאומי

  • למוטב מזדמן: עד 50,000 ₪ ביום ועד 200,000 ₪ בחודש.
  • למוטב קבוע: עד 150,000 ₪ ביום ועד 400,000 ₪ בחודש.
  • העברה למוטב ממשלתי: תקרות גבוהות יותר, נבדקות בהתאם למקרה.

בנק דיסקונט

  • למוטב מזדמן: עד 150,000 ₪ בהעברה בודדת ועד 300,000 ₪ בחודש.
  • למוטב קבוע: עד 200,000 ₪ ביום ועד 600,000 ₪ בחודש.
  • למוטב ממשלתי: עד 400,000 ₪ בהעברה בודדת ועד 600,000 ₪ בחודש.

בנק מזרחי-טפחות

  • למוטב מזדמן: עד 50,000 ₪ ביום ועד 150,000 ₪ בחודש.
  • למוטב קבוע: עד 100,000 ₪ ביום ועד 300,000 ₪ בחודש.
  • העברה למוטב ממשלתי: תקרות נרחבות יותר, בהתאם לאישור הבנק.

בנק הבינלאומי

  • למוטב מזדמן: עד 40,000 ₪ ביום ועד 120,000 ₪ בחודש.
  • למוטב קבוע: עד 100,000 ₪ ביום ועד 250,000 ₪ בחודש.
  • דרך הסניף: העברות גדולות יותר אפשריות בכפוף לאישור.

בנק יהב

  • למוטב מזדמן: עד 20,000 ₪ ביום ועד 50,000 ₪ בחודש.
  • למוטב קבוע: עד 80,000 ₪ ביום ועד 150,000 ₪ בחודש.

דוגמאות לסכומים המותרים להעברה בבנק דיסקונט

בבנק דיסקונט לדוגמא, ישנה מדיניות של חילוק ברור בין מוטבים מזדמנים למוטבים קבועים, כאשר למוטבים מזדמנים ניתן להעביר עד לסכום של 150,000 ₪ בהעברה בודדת לחודש או בכמה העברות עד לתקרת הסכום של 300,000 ש"ח. לעומת זאת, למוטבים קבועים, ניתן להעביר עד לסכום של 200,000 ₪ בעסקה יומית, ועד סך חודשי מצטבר של 600,000 ש"ח בחודש. אם המוטב הוא ממשלתי אזיי ניתן להעביר עד סכום של 400,000 ש"ח בהעברה בודדת ועד 600,000 ש"ח מצטבר בחודש.

בהעברה בין חשבונות אישיים ניתן להעביר עד 900,000 ש"ח.

הצעה משתלמת בבנק דיסקונט

מצטרפים לדיסקונט ומקבלים:
פטור מעמלות עו"ש, פטור מדמי כרטיס אשראי והלוואה עד 60,000 ש"ח בריבית 0.5%-P. 

בנוסף מקבלים גם הטבת אקסטרה לבחירה:
או הלוואה ללא ריבית
או פיקדון בריבית מנצחת
או פטור מדמי ניהול ני"ע

ממוצע הסכומים המותרים להעברה בין חשבונות

המכנה המשותף של כלל הבנקים, נע, באישור העברה של כמה אלפי שקלים בודדים בין חשבונות, על ידי כניסה עם שם משתמש לאתר או לאפליקציה, אישור העברה של עשרות אלפי שקלים, על ידי אישור של נציג בנקאי, ואישור העברה של מאות אלפי שקלים, באופן חד פעמי ותחת תקרה חודשית. חשוב לדעת, כי לכל חשבון נקבע מחזור ההעברות שלו, בהתאם לסכומים הנכנסים ולרשימת המוטבים הקבועים.

רלוונטי: פתיחת חשבון בנק משותף

חובת הדיווח של הבנקים

אומנם, הבנק קובע את הסכום שמותר להעברה בין חשבונות הבנק, אך בפועל, על הבנקים חלה חובת הדיווח לרשות המיסים, כאשר ישנה פעילות חריגה בחשבון. הפעילות החריגה יכולה להתבטא בהעברה פתאומית של סכום גבוה, קבלת סכום פתאומי ללא הסבר הניכר לעין ועוד. ככל שסכום ההעברה הפתאומית עולה, כך גם הסיכון לדיווח של הבנקים לרשות המיסים.

רלוונטי: כמה לוקח העברה בנקאית?

האם יש הבדל בין העברה לחשבון פרטי לעומת עסקי?

כאשר מדובר בהעברת כספים לחשבון פרטי, הפעולה בדרך כלל פשוטה ומהירה. הבנקים אינם דורשים מידע מפורט כל עוד הסכומים תואמים את הפעילות השוטפת של החשבון, ולא מדובר בהעברה חריגה בגובהה. לעומת זאת, העברות גדולות במיוחד עשויות לעורר דרישות מצד הבנק להציג הסבר על מטרת ההעברה או על מקור הכספים. באופן כללי, חשבונות פרטיים זוכים לרמת גמישות גבוהה יותר בהשוואה לחשבונות עסקיים, ועמלות ההעברה נמוכות יחסית.

בהעברות לחשבון עסקי, התמונה שונה במעט. חשבונות עסקיים נמצאים תחת פיקוח קפדני יותר, והבנקים נדרשים לוודא שההעברות תואמות את סוג ואופי הפעילות של העסק. העברות גדולות לחשבון עסקי עשויות להוביל לבדיקות נוספות מצד הבנק ואף לדיווח לרשויות המס במקרה של חשש להלבנת הון. בנוסף, העמלות על העברות לחשבונות עסקיים עשויות להיות גבוהות יותר, במיוחד אם מדובר בהעברות בינלאומיות או במטבע זר.

לסיכום, איך תדעו כמה מותר להעביר?

לסיכום, בעת העברת כספים מחשבון לחשבון, חשוב להכיר את המגבלות והמדיניות שמכתיבים הבנקים, שכן הן משתנות בהתאם לסוג החשבון, סוג המוטב, וגובה הסכום המועבר. כך לדוגמה, בבנק דיסקונט יש הבחנה ברורה בין מוטבים מזדמנים, קבועים, וממשלתיים: למוטבים מזדמנים ניתן להעביר עד 150,000 ₪ בהעברה בודדת או עד 300,000 ₪ בחודש, בעוד שלמוטבים קבועים ניתן להעביר עד 200,000 ₪ ביום ועד 600,000 ₪ בחודש. כאשר מדובר במוטבים ממשלתיים, תקרת ההעברה הבודדת היא עד 400,000 ₪, והתקרה החודשית זהה למוטבים הקבועים. נתונים אלו מדגישים את החשיבות בתכנון נכון של ההעברה בהתאם ליעד ולסכום, כדי לעמוד במגבלות ולבצע את הפעולה בצורה חלקה ויעילה.

רלוונטי: אפליקציות להעברת כספים

רוצים לקבל עדכונים לפני כולם?

מבטיחים בלי ספאם 

מחפשים חשבון בנק?

מצטרפים לבנק דיסקונט ומקבלים:
פטור מעמלות עו"ש, פטור מדמי כרטיס אשראי והלוואה עד 60,000 ש"ח בריבית 0.5%-P.
בנוסף מקבלים גם הטבת אקסטרה לבחירה:
או הלוואה ללא ריבית או פיקדון בריבית מנצחת או פטור מדמי ניהול ני"ע
הטבה ייחודית